Napret motortochten

Terug van een motorrit of motorvakantie. Nagenieten, napraten, (sterke) verhalen van wat we allemaal wel niet hebben meegemaakt.

Reisgenoten halen regelmatig herinneringen op en delen foto's met elkaar.

Van een aantal ritten en reizen vind je hier een korte samenvatting met een aantal foto's.


oktober 2019

Marokko - rondreis

Met 23 motoren een rondreis door Marokko. Motoren met de vrachtwagen naar Malaga, wij met de het vliegtuig. In Malaga stonden de motoren al klaar. Het begin van een schitterende, avontuurlijke en onvergetelijke rondreis door dit prachtige land. Naast motorrijden natuurlijk ook (kort) enkele konings steden bezocht zoals Marrakesh, Meknès en Fez.


september 2017

Italië - Toscane

Met z'n 2en op 1 motor ruim 2 weken op vakantie. De uitdaging begint als met de vragen "wat nemen we mee?" en "wat kunnen we meenemen?". Niet al te veel uiteraard. Ieder 1 koffer en 1 tas aan ruimte, toch nog ruim 50 ltr. bagageruimte per persoon.    


juni 2017

Schotland

Met 7 motoren een week door Schotland. Het land van o.a. 007's Skyfall en Harry Potter. Doorgaande wegen, single tracks, grindpaden en enkele doorkruisingen van beekjes. Een schitterend land waar je met adventure motoren heel goed uit de voeten kunt. 

               


september 2015

Duitsland - Sauerland en de Harz

Met prachtig nazomer weer zijn we met z'n 4en enkele dagen door het Sauerland en de Harz wezen toeren. Het werd een combinatie van toeren en uitstapjes maken. Zo zijn we naar een stuk voormalig ijzeren gordijn geweest, hebben we burcht Hansstein en het voormalig concentratiekamp Dora Mittelbau bezocht.


 

juni 2015

Italië - de Dolomieten

Met 6 motoren een aantal dagen naar en toeren door de Dolomieten. De mooiste en hoogste passen. Zoals o.a. de Timmelsjoch, Sass Pordoi en Passo Giau.

Prachtige routes, machtige vergezichten.


 

september 2014

Zwitserland, Frankrijk en Italië

Met z'n 4en, in 2 dagen, naar het hotel in Cordon in Frankrijk.

Daar sloten wij ons aan bij de rest van de groep die met de auto en de motoren op een aanhanger naar Frankrijk zijn gereden.  

 


 

september 2014

Duitsland - dagtocht 'tagebau'

Niet eens zo ver over de grens, nabij Keulen, wordt bruinkool gewonnen waarmee elektriciteitscentrale worden gestookt. Deze mijnen zijn zgn. dagbouw mijnen, dus niet ondergrond. Enorme gebieden worden afgegraven, soms verdwijnen hele dorpen, en zo ontstaan er gaten van enkele honderden meters diep.

De machines waarmee de afgravingen gedaan worden behoren tot de grootste mobiele machines ter wereld.


 


 

juni 2013

Frankrijk - Alpe d'HuZes

Motard vrijwilliger.

Met nog 2 motards zijn we in 2 dagen naar Alpe d'Huez gereden om ons daar vervolgens 2 heel lange dagen als vrijwilliger in te zetten.

Een belevenis om nooit te vergeten.


 

maart 2013

Lelystad - circuittraining

Ik heb niet echte een geschikte motor om te racen, het was leuk en leerzaam een keer op een afgesloten terrein lekker je gang te kunnen gaan.